Velzic en le tour d auvergne
Door: Ab
29 April 2018 | Frankrijk, Velzic
De camper gestart en de navigatie in gesteld binnendoor naar Velzic . Bocht na bocht kilometers lang steile stukken smalle wegen maar goed te doen . Aleen de toegangs weg naar Velzic is smaller dan de camper voor mijn gevoel .
De camperplek is in he begin van het dorp en parkachtig met snel stromende riviertjes .schuin tegen over waar ik staat is een woning en er vlak boven een giganties rotsblok ik zou er niet rustig slapen .s Avonds hoorde ik dat col legal waar ik heen wilde afgesloten is . Ik zie hier van daan ook nog de besneeuwde helling toppen . Vlak bij Velzic ligt nog een grot waar resten van bewoning zijn gevonden van af 9900 voor christus.
De grot schijnt bewoont te zijn tot 1590 .
Hierna hebben de hugenoten er nog gebruik van gemaakt toen ze vervolgd werden .
Vrijdag 27-4-18 Zon
Moest om 4.30 een plasje doen en de buiten temperatuur stond op 4 gr ,dus gelijk de kachel aangezet .
Om 9.00 was het een aangename 20gr in de camper .
Terug gereden naar Auriac en onder weg nog 90 liter diesel getankt daarna richting Clermont-Ferrand aangehouden.
Sta nu in le tour d auvergne en vreemd weer aan een meer met schitterend uitzicht op het dorp .
We staan op 1030 hoogte en dat merk je als je naar het dorp loopt, van af de camper is het 300meter vlak en daarna 300 meter met een helling van ongeveer 20% omhoog naar de winkels ik moest echt even op adem komen boven en zelfs snuffy liep te hijgen .
Zaterdag Regen 8gr
Eerst regen daarna werd het steeds beter ,lekker kunnen wandelen en weer naar het dorp geweest op de markt errebeze gekocht .daarna ff uitblazen en de camper opgeruimd.
Wilde s middags gaan vissen hier maar terwijl ik naar het meer liep zag ik twee agenten die de vissers liepen te controleren ,dus de hengel maar weer opgeborgen .
Zondag 29-4-18. REGEN
Ik ben vannacht wakker geworden door de regen wat een takke herrie op de camper, gelukkig maar een flinke bui.
Op mijn gemak de kranen ontkalkt die zaten door het harde water bijna dicht ,maar na een tijdje prutsen doen ze het weer prima.
S'middags naar de F1 gekeken hoe die klunzen elkaar er afrijden wat een sukkels . Om dat het toch slecht weer is eet ik maar zuurkool met worst .
Als jullie denken wat een gekke route om in spanje te komen klopt dat ,ik kom even terug naar nederland voor een nieuwe voorruit die is gescheurd en hij wordt steeds groter. En in tussen is er ook nog een ster in de ruit door opspattend grint
Garglass internationaal kan mij hier ook niet aan een ruit helpen voor een vol intergraal camper .Maar ik doe er nog wel een maand of zo over voor ik terug ben .
30 April 2018 - 14:12
Cees Vos:
Het zit je niet mee Ab.
Kom je dan helemaal terug voor de voorruit, en ga je dan weer terug of blijf je dan hier? -
30 April 2018 - 15:54
Wim:
Hoi Ab, rot van je ruit moet je de plannen wijzigen.
Groetjes Elly en Wim -
02 Mei 2018 - 10:25
Dominic&marianne :
Zo weet je de weg nog terug ! Anders zien we je nooit meer -)))