Catus en st Project - Reisverslag uit Beaumont-sur-Lèze, Frankrijk van Ab Veerman - WaarBenJij.nu Catus en st Project - Reisverslag uit Beaumont-sur-Lèze, Frankrijk van Ab Veerman - WaarBenJij.nu

Catus en st Project

Door: Ab

Blijf op de hoogte en volg Ab

29 April 2018 | Frankrijk, Beaumont-sur-Lèze

Maandagochtend afscheid genomen van de buren met hun expeditie camper en natuur van hun airedale terrier,deze is zinds zijn geboorte doof en ik moest er aan wennen dat je hem niet kan roepen maar alles met gebaren moet doen .
Eerst een tankstation opgezocht om lpg of zo de fransen zeggen gpl te tanken de meter van de gastank stond bijna op nul,maar ik kreeg maar 9,5liter lpg in de tank en was deze weer vol.volgen de keer even testen of de tank echt leeg is .
Op naar het dorp Catus ,onderweg zag ik een bordje menhir de belinac het was bijna etenstijd dus er heen gereden .Obelix heeft hier een flinke vracht aan gehad de steen is 3,5m hoog en 1,6m breedt weegt 8ton volgens het bordje wat er staat .Daarna doorgereden naar Catus hier zijn 2plaatsen de een gratis en de andere kost €12.00
De gratis plek in Catus is niet veel bijzonders een groot grasveld wel aan een beekje en een wandelpad naar het dorp toe (20minuten).s'avonds en s'ochtens laast van verkeers lawaai, bij de camperplek is een T splitsing.
Dinsdag24-4-18
Vol op zon ,klein stukje rijden naar st Project maar deze plaats is helaas gesloten omdat delek af en toe onder water komt testaanals het stuummeer zijn overtollig water kwijt moet .Niet erg 5km verder weer een plekje in Vieillevie ik herkende het met een vorig jaar hier ook gestaan ,je staat net buiten het dorp bij de rivier de Lot.
Woensdag ligt bewolkt
Wandeling langs de Lot en s'middags het kasteel bezocht was niet echt de moeite waard .
Daarna de brander van de koelkast schoongemaakt , hij brande oranje /geel er was wat roest en troep in de brander gevallen .

• 02 Mei 2018 - 10:27

Marianne&dominic :

Handige ap ! -))) zo leer je nog gebarentaal , je bent een wereldburger !

• 02 Mei 2018 - 10:28

Dominic&marianne :

Breng zo een steentje mee ? Zou hier ook mooi staan naast het fietspad !