F1 en st Clar
Door: Ab
22 April 2018 | Frankrijk, Fleurance
S'ochtends lekker zitten vissen ,maar ik betwijfel of er vis in het meer zit ,met zijn zessen gezeten en niets gevangen .
Dan maar de schotelantenne opgestart en via rtl duitsland naar de formule 1 gekeken ,en gebaalt dat Max zijn overwinning weggooide. Dus van verdriet maar naar het terras en daar met een biertje gezellig zitten ouwehoeren.
Maandag was het somber weer dus de camper binnen een een sopje gegeven en gestofzuigerd,na dit zware werk maar op het terras wat genuttigd en de rekening betaald .
Dinsdag 17-4-18 weer vol op zon
Camper van de blokken gereden ,wc leeggemaakt en 100liter water ingenomen en dan moest ik nog 3x een helling van 17%op en dat is best steil ,maar met 2200 toeren p/m ging het vlot naar boven daar de navigatie ingesteld op st Clar daar zou een camperplek zijn met geweldig uitzicht.
Eerst door het dorp dus en een rotonde honderd meter verder een rotonde bocht om en smalle weg met 4000m bochten dan een rotonde en bochten en een rotonde ,geweldige route door de lot en garronne en door Gers maar heel veel bochten .
Na 58 km in bijna 2uur stClar berijkt steil stukje omhoog en wat heen en weer rijden stond de camper waterpas.
En inderdaad een geweldig uitzicht over het landschap , en we staan tegen de middeleeuwse stadsmuur .
Het centrum is uit de 11de en 12de eeuwsmalle straten namaak oude verlichting met led maar een zacht geel licht en s avonds een mooi geheel .
Sta naast mensen uit Aalten met een expeditie truck Een breeman met iveco 180 pk en 4x4 .en met eem inductie plaat op diesel ! Hier mee hebben zij Marokko rond gereden .
Maar zijn er ook mee naar Alaska en ijsland en nepal irak en india geweest.dus er viel zat te praten ,met een bakkie koffie en een koek .
Daarna een biertje dan een wijntje .
Woensdag geluierd het was te warm .
Donderdag optijd op het is marktdag hier dus verse groente en eieren gehaald .
Vrijdag en zaterdag te warm lekker lezen in de zon .op tijd een biertje en een glaasje wijn is het wel vol te houden .
Zondag gelukkig wat minder warm lekker op mijn gemak naar de bakker en op zondag sta je hier ook in de rij.
S avond door d buren getrakteerd op spekpannenkoeken met gember.en nu om 22.00 nog ff wat schrijven voor abscamper
Morgen vertrek ik weer.,op naar een andere mooie plaats of gezellige camperaars
23 April 2018 - 11:25
Dominic&marianne :
Mooi bosrijk gebied daar tegen de zee , je heb het helemaal naar je zin daar -))) .
Thureense zee , nooit van gehoord .
Groetjes uit het mooie Appelscha -
23 April 2018 - 16:52
Marianne:
Haha, geen vis in t meer? Misschien kunnen jullie niet vissen. Je zult wel duizelig zijn van al die bochten op de route. Fijn dat je zulke leuke medereizigers tegenkomt. Goedevreis maar weer verder, wij blijven je volgen.
24 April 2018 - 09:26
Dominic:
Diene Cees vos uit Strijen hè . Die kan jou wel leren vissen .
Want duwen dat betwijfel ik -)) -
25 April 2018 - 11:33