St dier d auvergne
Door: Ik
13 Mei 2018 | Frankrijk, Saint-Bonnet-des-Quarts
Zondag ochtend rommelmarkt bezocht en niets gevonden.
Daarna naar st dier d auvergne gereden hier heb ik vorig jaar ook gestaan klein dorp leuke plaats een een beekje en gratis water en stroom ,
In 2017. Op 14-7- Hier een student ontmoet en s avonds uitgenodigd voor het dopsfeest (quatorze juillet ) was gezellig .
Maandag 7-5-18 zon
Wat gewandeld en de camper wat schoongemaakt ,je loopt heel wat troep naar binnen,en erloopt ook vanalles naar binnen.
S'avonds kwamen er jongelui jeu de boules spelen dus ben ik met mijn glaasje wijn even gaan kijken kom ik die zelfde student van vorig jaar tegen die was voor 3dagen terug in zijn dorp dus het was echt toeval dat we elkaar zagen .dus biertje wat ouwehoeren en ik moest spelen .
Stukje moeilijker dan ik had verwacht maar bere gezellig was ook een uur voor dat ik mijn bed zag.
Dinsdag op mijn gemak naar de bakker gewandeld.
S middags werd het donker en kwam er onweer en regen .
Woensdag 9-5-18. Bewolkt
Naar Artaix gereden hier ligt de camperplek aan een inham van het kanaal Roanne-Digion.
Deze plek is er ook voor de plezier vaart ,dus komen en gaan er regelmatig bootjes.
Maar s middags gelijk mijn hengel in orde gemaakt en gaan vissen ,en na een uur toch nog een karper van 60 cm gevangen .
Donderdag 10-5-18uu
Hier vlakbij loopt het kanaal over een riviertje en is het aqua duct in de nacht van 2 op 3 februari ingestord en liep er 500000 kub water in het riviertje er onder en tot op een afstand van 18km stond er veel onderwater.hier na is het geheel weer opgebouwd maar ze hebben er mat meer ijzer in verwerkt begreep ik.
Gewandeld en gevist en 2 karpers gevangen 50 en 40cm
Vrijdag zon
Weer wat gevist en niets gevangen .
Camper voor vertrek gereed gemaakt.
Zaterdag 12-5-18
Naar de volgende camperplek gereden een rit van 88km heb er meer dan twee uur over gedaan wat een slecht wegdek maar wel schitterend door het bos en 3x een col van ongeveer 800m hoog.
Op de camperplek aangekomen deze was midden in het bos prachtig maar je stond daar op een helling van 6% en dan krijg ik mijn camper niet waterpas.
Dus even op de app van de nkc gekeken en 12km verder was er weer een plek daar heen en vol ,das dus balen .
Klein stukje gereden en ik zag een camping municipal en daar sta ik nu tot maandag .
Zondag 13-5-18 bewolkt.
Een wandeling met snuffy gemaakt maar niet te lang want de oude dame heeft laast van haar rechter voor poot (artrose)
Dus doen we het rustig aan.
En s middags natuurlijk naar de F1 gekeken en Max deed het prima met een derde plaats .
13 Mei 2018 - 18:18
Arie Pieters:
Ziet er weer goed uit daar, Ab! -
13 Mei 2018 - 20:41
Fred Schermer:
Hoi Ap hoe is het nu zit je nu met mooi weer ergens lekker in je camper
15 Mei 2018 - 17:47
Dominic:
Heb je eindelijk leren vissen ?
Jij jeu de boule ! Gespeeld ! Ik ben verbaasd ... Heb je der een filmpje van ? Anders geloof ik het niet -)))
Dus een toevallig leuk feestje ... Mooi hè -
16 Mei 2018 - 11:58
Ies:
Nou, zo te lezen vermaak jij je wel!
Leuk + houden zo!
Hartelijke groeten,