Puy de dome - Reisverslag uit Volvic, Frankrijk van Ab Veerman - WaarBenJij.nu Puy de dome - Reisverslag uit Volvic, Frankrijk van Ab Veerman - WaarBenJij.nu

Puy de dome

Door: Ik

Blijf op de hoogte en volg Ab

06 Mei 2018 | Frankrijk, Volvic

In de Auvergne liggen de oude vulkanen waaronder de bekende de puy de dome.Het natuurgebied is 395.000 hectare groot en het grootste van frankrijk .
Ik ben niet aan de beklimmen begonnen maar heb gelijk het treintje genomen wat je moeiteloos naar de top brengt op 1450 m hoogte.Het is natuurlijk vrij toeristies maar wel de moeite waard .
Voor een gezin met twee kinderen kost het dus maar ff €40,00 voor een retour (bijna 100 gulden dus )
Ook de hond koste €3,90 maar ze mocht wel mee gelukkig .
Boven op de top is een romeinse tempel eigenlijk de restanten er van ,deze hebben ze voor mijn gevoel gedeeltelojk weer opgebouwd met materialen van de gamma .
Maar het uitzicht is geweldig en echt de moeite waard,ben de hele top rond gelopen en dasrna weer terug met de trein dan ben je ongeveer drie uur weggeweest .

• 12 Mei 2018 - 08:51

Marianne & Dominic :

Je zou de hond alleen wegsturen en zelf te voet gaan ! Want das toch vrij prijzig ...
    Mja de gamma is dan ook niet van de goedkoopste -))